Marokkaanse wortelsalade met koriander

Marokkaanse wortelsalade met koriander

Marokkaanse wortelsalade met koriander

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 gr wortels
zout en peper
2 teentjes knoflook
3-4 el azijn
2 el olie
½ tl komijn (djinten)
1 tl paprikapoeder
1-2 el fijngeknipte peterselie
1 el gesnipperde verse koriander

Bereiden

Maak de wortels schoon, snijd ze in stukken van ±3 cm en kook ze in water met zout in ± 15 min beetgaar en laat ze uitlekken. Pel de knoflook en pers deze boven een pan uit. Voeg de azijn, de olie, komijn en paprikapoeder toe en breng dit mengsel aan de kook. Schep er de wortels en de groene kruiden door en kook ze gedurende ±½ minuut mee. Laat de salade afkoelen, breng op smaak met zout en laat ±30 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Garneer met wat verse koriander. Lekker met lamsvlees, karbonades en couscous of Turks brood. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus